Wednesday, June 6, 2012

ketiak berbau???eeeewwwww!!

"pergh, gila pahit bau ketiak budak nih"(nih kalau naik bas atau lrt).
"wei, badan ko ni banyak lemak.sebab tuh ketiak kau berbau!!!"(orang berbadan besar selalu alami)

source:google
well..masalah ngan ketiak berbau..semua orang mengalaminya..
once ketiak da berpeluh, mmg insya allah ade la baunya..
cuma tengit ngan tak tengit je.
hahahaha...

korang mesti pelik nape aku buat post pasal ketiak berbau.
memangla kalau korang google je tips ketiak berbau, kompom banyak gila tips.
tapi yang pasti, ketiak aku berbau ke??
jeng jeng jeng..
menggunakan deodarant yang bersesuaian, insya allah masalah ketiak berbau tidak akan mengganggu anda.hahahaha.

aku cuma nak share dengan korang.
sejak dah bersuami nih, banyak ilmu yang kadang-kadang kita terlepas dan itulah matlamat berumah tangga.
saling ingat mengingati..
so encik suami pernah cakap dengan aku.kalau tak mau ketiak berbau, ikut sunnah nabi.

APA DIA????
masa mandi, selain daripada menggosokkan sabun ke seluruh badan, gosokkan ketiak anda di bahagian lutut.
yup, kat kepala lutut tuh.korang gosokkanlah kat kedua-dua belah. dalam seminit dua gitu.pastuh basuh and try bau.kalau ada lagi, gosok la lagi.
Insya allah memang tak berbau and kalau xpakai deodarant pun, mmg secalit bau pun xde.
amazing kan??
itulah kuasa Allah SWT.

serius, before this aku memang tak tau.tapi encik suami sering sharing-sharing knowledge.
sebab tu aku sayang dia!!
I LOVE YOU MUHAMMAD HANIM!!!

p/s:perkahwinan itu sesuatu yang indah ye kawan-kawan. for those yang still single-mingle, kahwin cepat!!!hehehe.

8 comments:

Shima Ismail said...

perkahwinan adalah satu perkongsian..x kira la kongsi apepon..n kite saling menjadi pelengkap pada each other...kawen mmg superb BEST!!

Masya said...

tq kongsi baru tahu ilmu ni.. blh praktikkan...

Kakzakie said...

Kakak pun tahu juga tentang ini. Org tua-tua dulu banyak petua kan...

farizah zin said...

ha, tu la kak...byk petua n yg penting ni sunnah nabi..hehehe

aEn said...

org tua2 mmg byk petua..tua dh anim..haha..thanx sharing ja..bole amalkan..selain ketiak x bau..dpt pahala sbb ikot sunnah..kan kan kan..salam pelok shiom utk adam tau..

farizah zin said...

hahahaha..anim xtua mane..muka je tua tau..adam da 5.9kg..hehehehe

Adylia Qarissa said...

bangla baunya amat terok..kadang2 nak termuntah!! :(

baby lydia said...

dya 1time dgr kak..blik kang nk try ni..salam knl n dya follower sini ya...