Monday, October 25, 2010

bila sudah koyak rabak!

oi.oi.xda duit ka????hahahaha.

my convocation was on 11.10.2010. after the nice date of 10.10.2010.
my degree graduation's day. ( hope my master pulak after this ).

ape kaitan graduation's day ngan rabak???damn!
KASUT BUAT HAL!


kalau korang tengok gambo kat atas nih pun mmg da sadis gile. apatah lagi la kalu aku yang memakainya.hahaha.

niat hati nak saving money for buy wedding stuff. so just go to shoe rack and nampak 'ONE SWEET BLACK SHOE' yang sangat cantek dan sedap lagi untuk dipakai. (yola, UPM nak kasut bertutup hitam. mmg itu je la kasut yang ado ).

then, masa berjalan ngan leha ( my coursemate, tup~~lapik kaki kat kasut kiri wat hal.TERCABUT. i repeat..TERCABUT!.then cakap ngan leha :
"alahai leha, kasut tercabut pulak"
so,tanpa segan silu cabut pelapik tuh and jalan macam biasa.

then jumpa nana pulak and tap!TERCABUT pulak pelapik belah kanan. i repeat! TERCABUT ye.
hahahahaha.so, gi kat nearest tong sampah and buang plak pelapik belah kanan.

then that shoes mula buat hal! starting with pelapik yang tertanggal on both side, then warna dia tertanggal until nampak benang2 kat dalam and lastly terus jadi macam nih!

even kat dalam gambar atas stage pun boleh nampak okay!!!!

sampai skang kalu hengat balek mmg gelak guling-guling!yela, my parents pun siap gelak terbahak-bahak tau.sungguh sadis!

my advice : kalu korang agak2 nak convo or its ur special dau, just buy a new shoes!xpayah nak pegi tgk kat dalam rak kasut. after this, i xkan teragak-agak untuk memborong kasut!.melecet kaki untuk seminggu tau.damn!

6 comments:

**PriNciPLe_AmZy** said...

fuh! anda mmg seorang yang tabah...huhu, seb bek i pinjam my SIL punye kasut...ekekekeke =p
bukan tak nak beli, sbb tau kalau beli mst jadi koleksi simpanan je, bukan selalu pun nak pakai kasut bertutup ni. huhu =p

Khumaera Ismail said...

salam..terguling2 dtg sini.hehe~
beli la kasut baru..ta semstinye mahal, asalkan selesa.. =)

farizah zin said...

ecah: hahahaha.ko xtau azabnya.time dlm dewan aritu,aku cover je kasut tuh ngan kain.ekekeke.

khumaera:ahaks.after this i akan beli je kasut baru dear.for sure!ahaks.

Aya@Pansy Princess said...

adoyai.. nie gara2 nk jimat for wedding ke? hehehe. tp xper, bile fikir balik, ade kenangan special mase convo tuh :)

farizah zin said...

aya : hahaha.that's y la.ade gak memori ye tak.

mdrushdan said...

dah bape lama pakai kasut tuh ieja
dah sampai setaun ada ke?