Saturday, September 11, 2010

syiioooknye raya!!

arini da masuk 2 syawal.
meaning after this saya da xde gi memana lagilah.


annual ritual untuk setiap kali ari raya:
1st day raya : Kg Pandan - Jenderam Hilir
2nd day raya : Sg Manik - Behrang

tapi ritual nih akan bertukar taun depan :
1st day raya : mersing
2nd / 3rd raya : batang kali - kg pandan - jenderam.
( am i ready for this???? :-( )

kampung????
ye.saya xde kampung.kampung belah emak?di hometown saya sendiri - batang kali. kampung abah?? di kampung pandan. BANDAR TUH!!!. jadi,saya ngan kakak menumpang kasih di kampung nenek sedara ( kakak kepada atuk saya ) di sungai manik.

hai, entahlah.tahun nih kemeriahan raya tak dirasai sangat. WHY??? each destination mesti ade citer sedih. My grandpa beberapa hari before raya masuk hospital then health condition xbape nak ok but still he gave me duit raya!!thank you atokk!!..

balik sg manik pulak one of my pakcik passed away and bila balik behrang pun sama jugak.ade makcik yang meninggal during fasting month. so semuanye sederhana.

so,how's urs???

p/s:kinda sleepy rite now tapi gedik nak typing.

2 comments:

ken said...

enjoy the time! =)

Aya@Pansy Princess said...

wah.. kampung pandan? dulu penah dok area sane.. so slalu gakler melepak situ. tempat membesar ler katekan.. hehe

nway, selamat hari raye :)