Wednesday, January 4, 2012

1st day of school!!!

owh, arini mak bapak sebuk anto anak pegi sekolah.
Mane yang anak baru nak masuk pre-school or masuk darjah satu, macam2 kerenah nak kene layan.

its remind me actually...
dulu masa aku darjah satu, around 1992 aku pergi sekolah pak uda yang hantor.naik basikal lagi dek non ooiit!!.
sebabnya???

kebetulan la pulak jarak age my sister adalah 6 tahun so, bila aku darjah satu, kakak aku pulak form 1 and time tu same lak time dia masuk asrama Yayasan Selangor
(ASRAMA TOH PUAN NORASHIKIN..PROUD TO BE BABEH!!).
so, nak xnak kenelah Pak Uda aku yang anto during my 1st day of school kat
Sekolah Kebangsaan Kuala Kubu Bharu.

nih picture time aku darjah tiga kalau xsilap.memori kan??kan..??

ehm, xde nak nangis-nangis pun.relaks je.
yelah, jumpa kawan2 baru even maybe dat time ade gak jumpa kawan-kawan time tadika ABIM dulu but masa tu mmg happy gile.yela, ape nak pikir.kecik lagi..takde nak pikir ape-ape pun.

aku ingat lagi time tuh aku dapat masuk 1Biru, Cikgu Hasnah yang jadi cikgu kelas time tuh. Heaven sangat sebab cikgu Hasnah ajar tarian, so aku pun dapat masuk tarian kipas.ala, kipas yang orang wat kipas sate tuh.hahahahahaha..seriously, sangat mengimbau kenangan wokeeehh!!

so, how about you all, citer masa masuk darjah satu??kompom bile hengat balek cam nak nanges..hahahaha..sangat best kalau boleh gi alek ke zaman itu...

7 comments:

zamzurysani said...

Kelas Biru. Ni kelas budak-budak nakal ni. Muahahahaha

farizah zin said...

yeah!!
my classmate.
hahahahaha.ko dulu merah ke biru??rerase cam biru kot..
gile kalau hengat cam tragis je...muka comot...hahaha

iNchE iSTeRi said...

aku rileks je ms darjah 1.ayah aku hantar smp pagar je kot sbb ada abg aku skolah sama =)

p/s:tgk budak darjah 1 kat skolah td dok byg macamanala ammar bile skolah =)

farizah zin said...

aze:hahaha.ade abg kat skolah..xaci!hehehe...
tula, xdapat bayangkan anak-anak kita nanti camno...

aEn said...

Eh eh cik ija ade blog upernyer..rugi dpt tahu lambat hihi..time sekolah rendah sampai darjah 3 pakai skirt tu..ape name nyer ek..lupe plak..g sek 1st day ayah anta smp kelas je pg tu..pastu bile rehat dh abes cari kelas tak jumpe..hihi..

Saya Disini said...

ija,,ko yg mana 1...?aku xkenal

farizah zin said...

aen:hahahaha.mls nak ekcoh2..blog kita xseberapa.hahahaha.lagipun dulu active sebab wat wedding blog je...jemputlah ke blog lag satu.hahaha..www.orkedpagi.wordpress.com..

tini:huhuhu.ko cer cari budak yang paling comel and pakai cekak rambut.akula tuh.hahahaha